logo

BG-FreeBSD: Конференции


Едва ли бихме могли успешно да популяризираме FreeBSD без организирането на конференции. Следете този уеб сайт и пощенските списъци на проекта за събития и ще се радваме ако подкрепите проекта като присъствате или дори участвате (лектор или др.) в конференциите или срещите, които организираме. Ако смятате да организирате *BSD или OpenSource събитие, ще направим всичко възможно да ви помогнем.

BG BSD Конференция Есен 2004

BG-BSDCon - на практика това беше първият по сериозен опит за изява на общността ни в България. Конференцията беше проведена заедно с OpenFest и въпреки няколко негативни отзива по адрес на организацията ни, може да бъде считана за успех. Препълнената зала показа ясно, че място за FreeBSD в България има. Благодарим на организаторите на OpenFest за подкрепата и на лекторите от BG-FreeBSD за усилията им да направят FreeBSD популярна операционна система!
Повече информация за събитието...
 
Лекция: FreeBSD документация на български - Димитър Василев

Лекцията разглежда проекта FDP-BG. Целта на този проект е превеждането на съществуващата документация за FreeBSD от Английски на Български език.

Димитър Василев е един от координаторите на проекта за превод на FreeBSD документация на български. Работи като системен администратор. Интереси: *BSD/Linux/Solaris, UltraSparc машини, туризъм.
 
Лекция: Изграждане на VOIP и VPN решение с FreeBSD и свободен софтуер - Милен Христов
Лекцията разглежда възможностите за изграждане на VOIP и VPN решение със свободен софтуер.

Милен Христов работи като системен администратор в Union Media и е член на сдружение "Интерспейс". Занимава се с FreeBSD от 2000 година.
 
Лекция: Някои особености на FreeBSD Ports Collection - Петър Пенчев

Бяха разгледани различни начини за използване на Ports Collection, например автоматизирано компилиране на един или повече пакети, различни подходи при задаване на опции при компилацията, използване на различните инструменти - части от структурата на Ports Collection и други забавни и не толкова забавни неща.

Петър Пенчев е програмист и системен администратор, разработчик (committer) на проекта FreeBSD. Поддържа над 30 FreeBSD ports, от време на време се меси и в документацията, а в съвсем кошмарни моменти - и във FreeBSD base system. Помага във въвеждането и извеждането на студентите от ФМИ на СУ "Кл. Охридски" в различни видове заблуждения относно Мрежова сигурност и Практическо програмиране с Perl.

 

Втора лятна среща на *BSD потребителите - Варна, 6-8 Август 2004

[...]
"Za vtora godina shte se opitame da organizirame liatna sreshta na *BSD potrebitelite vuv Varna, 06-08.08.2004. [...]

Za jelaeshtite da se vidiat s drugi BSD potrebiteli, da obmeniat opit, suveti i idei, predpolagam che shte bude interesno :)"...

 
no comment...
   
Срещата беше проведена под наблюдението на няколко кораба и подводница (doh, 6-ти Американски флот?!) :)
Последна промяна: $Author: miro $ $Date: 2005/03/09 07:12:00 $ © BG-FreeBSD